Близост между българи, словаци и унгарци установи ново изследване за генетичния ни произход

 


Близост между българи, словаци и унгарци установи ново изследване за генетичния ни произход. Данните показват, че сме най-близо до прабългарите отколкото до траките от племената живели по нашите земи.


Кои сме ние - с този въпрос започват изследването специалисти от Катедрата по медицинска генетика на Медицинския университет в София. С помоща на БАН и Флорентинския университет стигат до извода, че българите сме между Изтока и Запада.

Изследването отхвърля схващането, че в миналото сме били ниски, мургави и с азиатски черти.

Учените са анализирали кръвни проби на над 800 съвременни българи и са сравнили пробите с костен материал на прабългари и траки. Славяните са изгаряли починалите и затова са сравнени само съвременни славянски народи. Резултатите доказват, че нямаме тюрски или алтайски произход.

„Нямаме връзка с турците. Въпреки игото, въпреки тяхната намеса в нашия живот, явно не са оставили траен генетичен материал по нашите земи", каза Десислава Нешева, генетик в Катедрата по медицинска генетика на МУ - София.

Чехите, унгарците и словаците обаче са по-близо до траките, отколкото сме ние, българите. Този феномен вероятно е възникнал с миграцията на народите.

Проф. Николов допълва, че през последните 8 хиляди години няма прекъсване в живота по нашите земи. Оттогава са преминали около 60 етноса.



Коментари

Популярни публикации от този блог

САКРАЛНИТЕ ЗНАЦИ НА ДРЕВНИЯ БЪЛГАРСКИ РОД ДУЛО

НАД ВРАЦА СА ИЗСИПАНИ БОМБИ ВЪВ ВИД НА ИГРАЧКИ И ПИСАЛКИ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ДА УБИВАТ И ОСАКАТЯВАТ ДЕЦА -10 ФЕВРУАРИ 1944Г. – АМЕРИКАНСКАТА БОМБАРДИРОВКА

Древен българин "спи" в пещерите на Тибет вече 2400 години! Очакват да се събуди и да поведе България!

Гергьовден : Ден на храбростта и Българската армия